BEMÆRK
Denne side er en del af arkivet om kulturaftalen 2009-2012. 
Her kan du se historiske dokumenter. Klik her for at gå til den nye kulturaftale


 

Find din indre trold v. Henrik Kjærgaard-Jensen
Henrik Kjærgaard-Jensen er en erfaren historiefortæller med et stort repertoire. Han siger selv at han ofte forveksler virkelighed med fantasi og blander de to ting til en farlig cocktail.
 
På inspirationsdagen fortæller Henrik Kjærgaard-Jensen et grumt eventyr for børn og voksne om hans møde med trolden og troldens kælling.
Det er heftige billeder, uhyggelige lyde og fæle lugte. Det er action med et glimt i øjet.
 
Publikum er to indskolingsklasser samt deltagerne i inspirationsdagen.
 
I den efterfølgende workshop afslører Henrik Kjærgaard-Jensen nogle af sine ”hemmelige” tricks og virkemidler. Han giver gode råd om fortællerens rolle, publikums rolle, historiens dramaturgi, pauserne, hvordan kommer man ind og ud af historien, hvordan skaber man billeder etc.

Henrik Kjærgaard-Jensen har i ti år optrådt som historiefortæller på talrige skoler og biblioteker, muséer og kulturhuse, festivaller og byfester, caféer og baggårde, konferencer og workshops.
Specielt i forbindelse med denne inspirationsdag vil han fremhæve sit samarbejde med Lise Jepsen, Randers Kunstmuseum, hvor han har lavet nye fortællinger til udstillinger specielt målrettet børn (Anders Brinch: Oxygen Islands og div. kunstnere: En nat på museet (Allehelgensaften)