Kunsten at forske er et børne- og ungekulturprojekt under Kulturring Østjylland, der involverer børn og unge samt professionelle kunstnere fra hele Østjylland. Projektet sætter fokus på sammenhængen mellem forskning og kreativitet i et stafetløb, der skydes i gang i august 2013 med børnehavebørns besøg på 6 forskellige forsknings- og formidlingsinstitutioner rundt i 6 østjyske kommuner:

  • Skanderborg – Alken Enge
  • Odder – Økologiens Have
  • Samsø – Energiakademi Samsø
  • Favrskov – Hammel Neurocenter
  • Syddjurs – Nationalpark Mols Bjerge
  • Norddjurs – Havets Hus/Kattegatcentret

Forskere formidler deres stof til børnene, og børnene udtrykker deres indtryk fra dette gennem kunsten med hjælp fra professionelle. Dette udtryk sendes videre til dansk-, musik- og kulturskoleelever, der henholdsvis digter, skriver historier og musikstykker ud fra billederne. Materialet bliver efterfølgende bearbejdet af professionelle musikere, scenekunstnere, instruktører og producenter, hvorefter det omdannes til en teaterkoncert med premiere i januar 2015.

Målet med projektet er blandt andet at pirre børnenes nysgerrighed på forskningens univers og bringe deres kreativitet i spil, da børnenes ideer og tanker udgør kernen i projektet. Det er derfor også et mål for projektet at udvikle og synliggøre børn og unges potentiale som skabende kunstnere.

Projektet er udviklet af musik- og kulturskoleledere fra de seks kommuner i Kulturringen, med inspiration fra kunst- og kulturprojektet Kulturverket i Umeå, Sverige, som er grundlagt af instruktør og "guru" inden for børne- og ungekultur, Arne Berggren.

Følg med i projektet her på hjemmesiden eller på Facebook