Nyheder

d. 07.01.14

Fernisering i Odder aflyst!

Vi har valgt at aflyse ferniseringen i Odder på mandag d. 12. januar kl. 16.00. Dette skyldes, at vi gerne vil sætte maksimalt fokus på forestillingerne i weekenden d. 17. og 18. januar, og ferniseringen var med til at gøre dette budskab utydeligt.

Men fortvivl ikke! Udstillingen kan du stadig nå at se, for den bliver en del af forestillingen som en slags indgangsområde før publikumsrækkerne. Så køb billet til Kunsten at forske på www.odderbilletten.dk , så går du ikke glip af udstillingen, og du får en fantastisk oplevelse med i købet.

d. 03.01.14

Glædelig jul og godt nytår!

Vi håber alle har haft en god juleferie. Nu går Kunsten at forske ind i den afsluttende fase. I skrivende stund er der kun 2 uger til premieren på forestillingen, og vi glæder os alle rigtig meget.

Der er dog mange opgaver, der skal løses inden da. Én af dem er bl.a. at dele den gode historie omkring forestillingen så vidt og bredt i vores netværk som muligt, så så mange som muligt får hørt om vores fantastiske forestilling. I opfordres derfor til at dele vores flyer i jeres netværk - fx. på facebook eller i nyhedsbreve. Det vil være en stor hjælp for os. På forhånd tusind tak og vi glæder os til at se jer d. 17. og 18. januar i Spektrum Odder.

Download flyeren i boksen til venstre.

 

d. 22.10.14

Flotte forestillingsplakater til salg

Vi har fået lavet nogle super flotte plakater for forestillingen i januar 2015. Vi har lavet 6 forskellige plakater, der hver repræsenterer én af de seks kommuner og én af de seks forsknings- og formidlingsinstitutioner, som har deltaget i projektet. De er repræsenteret gennem et udvalgt kunstværk fra børnehavernes besøg sidste efterår.

Det er muligt at bestille plakaten sammen med billetten til forestillingen. Så modtager man plakaten ved entreen til forestillingen. Alternativt kan man også vælge bare at bestille plakaten, men så kommer der porto oven i. Her modtager man først plakaten efter d. 18. januar 2015.

Se de flotte plakater her: http://kunstenatforske.dk/?cat=38

 

d. 01.10.14

Bestil billetter til forestilling

Nu kan du via Odderbilletten bestille billetter til Kunsten at forskes multikunstforestilling med premiere d. 17. januar 2015 i Spektrum Odder.

Forestillingen er baseret på kunstværker, lyrik og kompositioner skabt af mere end 300 børn og unge fra de seks kommuner, der tilsammen udgør Kulturring Østjylland.

Bestil billet her: www.odderbilletten.dk

OBS!: Husk at vi spiller to ekstra forestillinger søndag d. 18. januar kl. 12.00 og kl. 14.30.

 

d. 10.09.14

Datoer for udstillingsturnéen

Som optakt til premieren på vores store afslutning på Kunsten at forske, teaterkoncerten i Spektrum Odder, tager vi på udstillingsturné med udvalgte kunstværker, digte, historier og kompositioner skabt i forbindelse med projektet.
Udstillingen vil vise de besøgende, hvordan de udvalgte kunstværker er blevet til et digt eller en historie, og hvordan kunstværker, digte/historier igen har inspireret til musikkompositioner.
Udstillingsturnéen står én uge i hver kommune, og er gratis at opleve. Den kommer rundt i alle seks kommuner i Kulturring Østjylland, og som en ekstra bonus kommer den også forbi Aarhus!

Til ferniseringen vil projektkoordinator Sofie Lebæk Jespersen fortælle om projektet, forestillingen og besvare eventuelle spørgsmål fra de besøgende. Det vil også være muligt at få mere information omkring billetbestilling til forestillingen i januar 2015. Kunsten at forske serverer forfriskninger for de fremmødte.

Program for udstillingsturnéen:
- Pavillonen i Grenaa: uge 43 – Fernisering mandag d. 20. okt. kl. 16.00
- Tinghuset i Ebeltoft: uge 44 – Fernisering mandag d. 27. okt. kl. 16.00
- Samsø Bibliotek: uge 45 – Fernisering mandag d. 3. nov. kl. 16.00
- Skanderborg Bibliotek: 46 – Fernisering mandag d. 10. nov. kl. 16.00
- Aarhus Rådhus: uge 47 – Fernisering mandag d. 17. nov. kl. 16.00
- Kulturhus InSide i Hammel: uge 49 – Fernisering mandag d. 1. dec. kl. 16.00
- Spektrum Odder: uge 3 – Fernisering (tidspunkt følger)

Du kan tilmelde dig begivenhederne på Facebook, så er du sikker på at være opdateret på seneste nyt om udstillingsturnéen. Tilmeld.

 

d. 19.08.14

Tilmeld dig premieren og få nyheder

På Facebook kan du allerede nu tilmelde dig Kunsten at forskes teaterkoncert i januar 2015. Ved at tilmelde dig begivenheden er du sikker på at få alle nyheder og opdateringer vedr. teaterkoncerten, såsom billetbestilling og andet praktisk information.

Tilmeld dig her: https://www.facebook.com/events/315461625330543/

 

d. 04.08.14

Sommerferien er slut!

Kunsten at forske er tilbage og klar til et super spændende efterår, der bl.a. byder på en udstillingsturne rundt i alle deltagende kommuner (samt Århus). Her vil det være muligt opleve både kunstværker, lyrik og musik skabt af børnehavebørn, folkeskole- og musikskoleelever i forbindelse med projektet.

Det er også nu, vi påbegynder arbejdet med produktionen af projektets store afslutning - en teaterkoncert bygget på alt det kreative materiale, som børn og unge fra de seks kommuner har skabt. I forbindelse med udstillingsturnéen i efteråret vil det være muligt at få mere information om bl.a. billetbestilling til teaterkoncerten, der har premiere d. 17. januar 2015, kl. 16.00 i Spektrum Odder og spiller yderligere 2 gange søndag d. 18. januar 2015 kl. 12.00 og kl. 14.30.

Det bliver et brag af en forestilling, så sæt kryds i kalenderen allerede nu!
Følg også med på Facebook, hvor vi løbende vil holde jer opdateret på de mange spændende ting, der sker i det sidste halve år af Kunsten at forske.

 

d. 25.06.14

Premiere d. 17. januar 2015 i Spektrum Odder!

Vi har nu fået fastsat datoen og sted for Kunsten at forskes teaterforestilling! Det bliver d. 17. januar 2015 kl. 16.00 i Spektrum Odder. Vi spiller yderligere to forestillinger d. 18. januar kl. 12.00 og kl. 14.30 - samme sted. Det bliver et brag af en forestilling, så sæt kryds i kalenderen allerede nu.

 

d. 06.06.14

Kunstværker fra Skanderborg udstilles på Skanderborg Kulturskole

I øjeblikket kan du, hvis du går på gangene i Skanderborg Kulturskole, se en masse kunstværker, der kredser om emnet arkæologi. De er skabt af de børnehavebørn fra Skanderborg, der i september 2013 besøgte udgravningen Alken Enge, hvor de hørte arkæologen Charlotte Paulsen fortælle om det spændende ved at være arkæolog, og hvad der var særligt ved netop Alken Enge. Herefter tog de til Skanderborg Kulturskole og omsatte  deres indtryk til et kunstnerisk udtryk med hjælp fra billedskolelærer, Gitte Evers. Det er resultatet af denne dag, du kan se på Kulturskolen frem mod sommerferien. Udstillingen er gratis og åben i Kulturskolens åbningstider, og du er velkommen til at besøge administrationen samtidig og høre mere om Kunsten at forske.

 

d. 23.04.14

Kunstværker fra Favrskov udstilles på Hammel Neurocenter

På torsdag d. 24. april holder Hammel Neurocenter åbent hus i forbindelse med Forskningens Døgn. Her kan du bl.a. opleve de kunstværker, som børnehavebørn fra Trekløveren i Sall samt Børnehaven Søndervang i Hammel skabte, da de var på besøg i Hammel Neurocenter i oktober 2013. Som en ekstra bonus er det også muligt at opleve digte og historier skrevet af 4.-5. kl. elever fra henholdsvis Østervangskolen i Hadsten og Frijsendal Friskole. Arrangementet er gratis og åbent for alle. Læs mere på Hammel Neurocenters hjemmeside.

 

d. 08.04.14

Forestillingen "Jagten på den nye planet" tager form

Kunsten at forskes forestilling, der har premiere i januar 2015, har nu fået tildelt en arbejdstitel, og det blev "Jagten på den nye planet". Titlen refererer til forestillingens gennemgående tema, menneskets og jordens fremtidige eksistensvilkår. Det er et tema, som er inspireret af de seks forsknings- og formidlingsinstitutioners arbejdsfelter, bl.a. Nationalpark Mols Bjerge, der formidler bevarelsen, styrkelsen og udviklingen af naturen samt Samsø Energiakademi, der formidler vigtigheden af bæredygtig og vedvarende energi.

Således vil forestillingen kredse om nogle eksistentielle temaer, men selvfølgelig set gennem børns øjne. Drejebogen til forestillingen, som er udarbejdet af kunstnergruppen Culturesheart, består af seks scener for hver af de seks forsknings- og formidlingsinstitutioner, samt en indledende og afsluttende scene. Drejebogen fungerer som grundstenen for forestillingen, så nu begynder arbejdet med at opbygge forestillingen ud fra grundstenen. Første sten blev som nævnt lagt, da musiklærere midt i marts tog på weekend til Samsø, for at påbegynde arbejdet med at komponere musikken til forestillingen. Følg med i udviklingen af forestillingen her på siden, samt på Facebook.

 

d. 04.03.14

Sammensætning af forestillingen påbegyndes

Vi er nu nået så langt i projektet, at vi har fået samlet alt børnenes materiale på vores blog, så nu skal vi til at gennemgå det for at sammensætte projektets slutmål - nemlig forestillingen. Det er en spændende tidspunkt i projektet, som vi alle har glædet os til at komme i gang med.

Til at danne sig et overblik og finde den røde tråd i den overvældende mængde kunstnerisk materiale, og udarbejde en overordnet drejebog herudfra, har vi hyret to medlemmer af fusionskunstnergruppen, Culturesheart, som har stor erfaring med at arbejde med børn og kunstnerisk forskelligartet materiale. De går i gang med dette arbejde i denne uge (uge 9), og har fået deadline i næste uge (uge 10), hvor de skal overlevere drejebogen til et hold af musiklærere, som skal skrive musikken til forestillingen. Det bliver spændende at se, hvad de ender med at finde på - ikke mindst hvad titlen på forestillingen skal være.

Musiklærerne, som skal komponere musikken til forestillingen, mødes på Samsø d. 14.-16. marts, hvor de i en intensiv weekend skal komponere og arrangere sange, korstykker og instrumentale passager til forestillingen - med udgangspunkt i drejebogen fra Culturesheart samt alt børnenes materiale.

Følg udviklingen af forestillingen på facebook.

 

d. 06.01.14

Godt nytår!

Kunsten at forske er tilbage efter en dejlig juleferie, og der er allerede fuld fart på projektet. Alle folkeskoler har afsluttet deres forløb med at skrive digte og historier til børnehavebørnenes kunstværker, og de ligger nu til fri læsning på www.kunstenatforske.dk

Det markerer også begyndelsen på næste fase af projektet, hvor musikskoleelever rundt i kommunerne skal komponere musik til de tekster og kunstværker, som er produceret ind til nu. Kompositionsfasen varer frem til vinterferien, hvorefter alt det kunstneriske materiale til projektet er samlet ind. Det er dette kunstneriske materiale, som projektets professionelle samarbejspartnere i foråret 2014 skal forsøge at stykke sammen til en forestilling. Det bliver en stor udfordring, som det bliver spændende at følge udviklingen af. 

 

d. 10.12.13

Kattegatskolen i Grenaa skriver om havforskning og tang

Så begynder folkeskolernes kreative historier og digte så småt at tikke ind. Første aflevering kommer fra Kattegatskolen i Grenaa, der har skrevet ud fra kunstværkerne, som børnehaven Vores Hus malede, da de i d. 5. november, 2013 besøgte Kattegatcentret.

Vi gengiver her ét af dem, som er inspireret af billedet ude i venstre side:

Skibet som sank

Skibet sejlede på det mørke vand

det var så lang ude at det ikke kun se land

men det varede ikke længe før skibet fik en flænge

det begyndte at synke man kunne høre mennesket klynke

10 år efter på havets bund

gjorde man et fantastisk fund

skibet lå i tangen gemt og var næsten blevet glemt

inde i skibets mave

lå guld og diamanter og en enkelt slave

Digt af: Signe Fogh og Lisa Jensen 4.B

Læs flere digte og historier her.

 

d. 28.11.13

Nonsensdigte i Skanderborg

En kort lille nyhedsopdatering for at fortælle, at folkeskolerne rundt i Kulturring Østjylland er godt i gang med at skrive forskellige tekster til projektet. For eksempel arbejder de med nonsensdigte i undervisningen i 4. kl. på Morten Børup Skolen i Skanderborg, og derfor skriver eleverne nonsensdigte ud fra børnehavebørnenes kunstværker fra besøget i Alken Enge. På www.kunstenatforske.dk er det snart muligt at se resultatet af elevernes arbejde.

 

d. 24.10.13

Kunsten at forske går ind i sin anden fase

Vi nærmer os november måned og dermed også tiden for det sidste børnehavebesøg på en forsknings- og formidlingsinstitution i Østjylland. Her er tale om børnehaven Vores Hus fra Grenå, der d. 5. november besøger Kattegatcentret, hvor de skal høre om alger og tang fra udviklingskonsulent, Lone Mouritsen, hvorefter de også skal udtrykke deres indtryk gennem kunst med hjælp fra billedkunstner Eva Maria Larsson fra Kulturskolen Norddjurs.

Også de netop overståede besøg på Hammel Neurocenter d. 21. og 22. oktober blev en succes, hvor børnene viste sig at være lynhurtige til forstå de ellers komplekse mekanismer i hjernen. De kreative børn fik malet nogle flotte billeder, som udstilles på Kulturhus InSide i Hammel fra d. 9.-15. november. Udstillingen åbnes ved en fernisering på Hammel Neurocenter d. 29. oktober, kl. 16.00, hvor alle interesserede er velkomne. Læs mere her.

Næste fase i projektet ligger i november 2013, hvor folkeskoleelever i 4. og 5. klasse alderen får overdraget børnehavebørnenes kunstværker fra samme kommune, hvorefter de skal lade sig inspirere til at skrive tekster; det være sig historier, breve, digte osv.

Til opsamling af den efterhånden store mængde materiale skabt af de mange kreative børn i Østjylland, har vi fået oprettet en blog, hvor vi samler alt materiale løbende, både billeder, tekster og musik. På denne måde kan alle tilgå materialet, når de har brug for det. Adressen er www.kunstenatforske.dk

 

d. 22.09.13

Livlig uge i Kunsten at forske

Der sker mange ting i Kunsten at forske i den kommende uge. Vi har to børnehavebesøg; både hos Energiakademiet på Samsø og i Nationalpark Mols Bjerge i Syddjurs, og herudover er der også fernisering i Syddjurs og Skanderborg.

På Samsø besøger børnehaven Rumlepotten Samsø Energiakademi d. 25. september med 27 børn og seks voksne, hvor de vil møde projektleder, Malene Lundén og billedkunstner Rina Lieberg.

Dagen efter i Mols Bjerge skal 28 børn fra børnehaven Æblehaven igennem samme proces, når de først får et oplæg fra naturvejleder, Morten DD (ja, det er ham kendt fra YouTube), og efterfølgende skal udtrykke deres indtryk gennem kunst med hjælp fra Lena Bendt, leder af Syddjurs Billedskole.

Hvordan det kommer til at se ud, kan man finde ud af, hvis man besøger udstillingerne. I Syddjurs kommune afholdes fernisering og udstilling i Kulturhotellet i Rønde. Der er fernisering d. 28. september kl. 11.00, og udstillingen er gratis og åben fra d. 28. september til d. 7. oktober. Læs mere her

I samme weekend, nemlig søndag d. 29. september kl. 14.00, holder vi også fernisering i Skanderborg på Skanderborg Museum. Se forrige nyhed for mere information.

På Samsø er der fernisering d. 5. oktober på Samsø Bibliotek i Tranebjerg kl. 11.30. Udstillingen kan herefter opleves helt frem til efterårsferien. Se mere her.

 

d. 09.09.13

Kunsten at forske er kommet godt fra start

Projektet er nu et par uger inde i dets første fase, og det kan allerede siges at være en succes. Ferniseringen i Odder d. 2. September blev fint modtaget, og i fredags, d. 6. september, forsatte projektet, da 28 børn fra børnehaver i Skanderborgs besøgte Alken Enge udgravningen ved Vædebro. Børnene var meget interesserede i arkæologens arbejde, og efter oplægget fra Charlotte Abildgaard Paulsen fra Skanderborg Museum, gik mange hurtigt i gang med selv grave i jorden som en ægte arkæolog – det kunne jo være man fandt en knogle!

Det var imponerende at se, hvad børnene fik med af indtryk fra besøget, og de flotte akvareller, som børnene skabte med hjælp fra Gitte Evers fra Skanderborg Kulturskole, vidnede om dette.

Lige som i Odder udstilles også kunstværkerne fra denne dag; vi holder fernisering på Skanderborg Museum d. 29. September kl. 14.00, og det er muligt at se udstillingen på Skanderborg Museum i hele uge 40.

Se mere på Facebooksiden

Kort nyt om samarbejdspartnere

Vi ligger i øjeblikket i forhandlinger med Den Jyske Opera og Trædestensprojektet Rødder omkring, hvordan et samarbejde med Kunsten at forske kunne udformes, og det er meget spændende, hvad disse mulige samarbejder kan bringe. Følg med i udviklingen her på nyhedssiden eller på Facebook.

 

d. 29.08.13

Fernisering i Odder

I tirsdags blev Kunsten at forske skudt i gang med Børnehaven Stjernehusets besøg i Økologiens Have i Odder. Se billeder fra besøget her.

Besøget var en stor succes og børnene fik lavet nogle meget fine kunstværker, som det er muligt at få at se ved en fernisering på Odder Bibliotek d. 2. september kl. 17.00. Her vil billedkunstner, Ole Grøn, byde velkommen, hvorefter billeder og en lille film fra dagen vises. Odder Bibliotek byder på forfriskninger og stiller i samarbejde med Økologiens Have spændende litteratur om økologi og bæredygtighed til rådighed for interesserede. Tilmeld dig via Facebooksiden her.

 

d. 21.08.13

Projektet skydes igang!

Tiden er kommet, hvor første fase af projektet skydes i gang med børnehavernes besøg i lokale forsknings- og formidlingsinstitutioner rundt i kulturringens seks deltagende kommuner. Det første besøg finder sted d. 27. august i Økologiens Have i Odder, hvor børn fra børnehaven Stjernehuset sammen med billedkunstner, Ole Grøn og daglig leder af Økologiens Have, Sanne Rubinke, skal forsøge at udtrykke deres indtryk af økologiens verden gennem kunsten.

Børnenes kunstværker udstilles efterfølgende på Odder Bibliotek sammen med billeder fra dagen, og her er det muligt at komme og se, hvordan økologi kan blive til kunst. Udstillingen åbnes med en fernisering d. 2. september, kl. 17.00. Tilmeld dig her

Næste besøg finder sted d. 6. september, hvor to børnehaver fra Skanderborg besøger den arkæologiske udgravning, Alken Enge.