Torrild

Workshop med Joaquin Zaragoza

Deltagerne havde hver i sær medbragt en ting, som betød noget for dem. De præsenterede, hvad det var de havde med, og hvorfor den var vigtig for dem. Det var ting som en spejderuniform, en gammel brødkniv, en statue, et kaffekrus osv. Og det gav en snak om, hvad tingene kunne bringe frem af tanker. F.eks. hver gang man bruger den gode gamle kniv.  Derefter præsenterede Joaquin, hvad deltagerne skulle lave i workshoppen. Der skulle tegnes/ridses på tynde grønne isolerings plader og derefter blev der trykt flotte A4  billeder med blå maling. Da alle billederne var trykt enkeltvis blev pladerne limet på et stort stykke plastik på gulvet, og endnu en gang blev der puttet farve på dem. Til sidst blev et KÆMPE stykke papir lagt oven på pladerne og et gigantisk tryk kom til syne. Meget flot med små motiver hvoraf nogle var inspireret af ting i Torrild by.

Alle gav sig i kast med at tegne, da de var blevet introduceret for projektet, og de børn der var tilstede ved workshoppen gik foran med et godt eksempel. De var friske på at springe ud i det med det samme, sandsynligvis akkurat som i skolen. Flere af de voksne skulle lige finde deres indre kunstner frem. Men det viste sig, at alle kunne få tegnet noget…. og der var faktisk nogle, som var endda meget dygtige.

En fin workshop som var rimelig let at gå til, da først de indre kunstnere var fundet frem. Og et super flot produkt.

Gylling

Workshop i Gylling

Efter den dejlige frokost fik deltagerne en Introduktion til dagens workshop. Denne gang var det arkitekt og kunstner Sidsel Effersøe der skulle stå for den kreative del af arrangementet. Efter at bordene var dækket af og limpistolene, papiret og pappet var fundet frem blev de deltagende folk introduceret for et sted på deres sportsplads hvor der kunne være plads til…..ja hvad som helst. Alle de kreative folk i Gylling fik nu helt frie hænder til at komme med forslag til hvad der kunne være på stedet. Noget som byen kunne bruge, noget der kunne forbedre børnenes legesteder…..eller hvad der nu var de drømte om. Der var ingen begrænsninger, ALT kunne lade sig gøre…..i alt fald i denne lille forsamling. Det de havde til deres rådighed var limpistoler, servietter, sugerør, pap og papir. Og som i Torrild var deltagende friske på at bruge fantasien. Børnene udnyttede at de havde lavet lignende projekter før i børnehave og skole, så de gik straks i gang. Men de voksne var også hurtige til at få ideer. Og inden længe dukkede der ting op rundt om hele bordet til noget der lignede en ny park i Gylling. Godt inspireret af en garvet SFO medarbejder som havde kreative evner inden for dette område. Men kreativiteten var stor hos alle, og hvem drømmer ikke om at have et pariserhjul, en udendørs svømmepøl og en overdækket scene med græs på taget  til udendørskoncerter i deres egen by. En rigtig dejlig oplevelse og en meget fin fernisering bagefter hvor de enkelte ideer blev præsenteret. Hvem ved, måske kan nogen af tingene en dag blive til virkelighed.